Soms heeft de gevel teveel geleden onder de weersinvloeden of wenst u, als kandidaat-renoveerder, een nieuw karakter te geven aan uw woning.

Iets strakker, iets moderner of gewoon een andere kleur of look…

Vele opties zijn beschikbaar op de Belgische verbouwingsmarkt, maar weinig hebben zoveel voordelen en zo weinig nadelen als spuitkurk.

Op het eerste gezicht lijkt spuitkurk op een crepi-afwerking, maar daarmee stopt elke gelijkenis. De vele voordelen van spuitkurk doen de crepi-afweking verbleken.

Spuitkurk wordt aangebracht d.m.v. luchtdruk en wordt due op de ondergrond gespoten. Deze toepassing hecht op nagenoeg alle ondergronden. Enkel ondergronden op basis van bitumen, zoals roofing en roofing golfplaten, zijn uitgesloten.

Doordat spuitkurk toegepast wordt met aerosol en dus in dunne lagen aangebracht kan worden, kan deze gevelbekleding aangebracht worden met behoud van de metseltekening. De tekening van de voegen is dus nog zichtbaar, alsook de verbanden van de stenen.

Zelfs grotere schadebeelden, zoals diepe voegen of beschadigde stenen, kunnen met een voorbehandeling toch voor een homogeen geheel zorgen, met behoud van de metseltekening en afgewerkt met een eindlaag in spuitkurk.

Bij egalisatie van de gevel en aanbrengen van de eindlaag, kan een strakke en moderne look verkregen worden.

Bij gevelbekleding met spuitkurk is er slechts een beperkte verdikking in het bestaande volume. Dit gaat van enkele millimeters bij enkel aanbrengen van spuitkurk (behoud van de metseltekening),  1 à 1,5cm bij uitvlakking en afwerking (strakke, moderne look) tot 14cm bij buitengevelisolatie, uitvlakking en eindlaag.

Nog enkele belangrijke bouwfysische eigenschappen:

  • druipwaterdicht
  • dampopen, wat een heel belangrijk aspect is voor het woonklimaat van uw woning
  • hoge rekbaarheid, wat belangrijk is voor de uitzetting van de onderliggende bouwmaterialen
  • door de grote thermische inertie van kurk, zullen zuid-gerichte gevels geen warmte meer doorstralen en in de zomer voor een koeler binnenklimaat zorgen
  • het is het enige systeem dat koudebruggen in woningen opheft zonder grote optische / mechanische wijzigingen aan uw woning.