Kurk is een ecologische isolatiemateriaal met uitstekende isolerende en vochtwerende eigenschappen. Het is een uiterst veelzijdig materiaal en hierdoor voor allerlei isolatiedoeleinden geschikt.

Voordelen:

  • Kurk is uiterst waterafstotend en vocht- en rotbeschermend. Om die reden is isolatie met kurk een goed idee voor ruimtes zoals de badkamer en keuken.
  • Wat vaak als eigenschap verwaarloosd wordt, maar je later veel problemen kan opleveren, is de aantrekkelijkheid van het materiaal voor termieten. Kurk isolatie is helemaal niet aantrekkelijk voor muizen en termieten. Dit zal je in de toekomst veel zorgen besparen.
  • Kurk isolatie heeft een brandklasse B2 wat zeer brandwerend betekent. De brandklasse van isolatiematerialen wordt ingedeeld in klassen van A tot F waar A voor onbrandbaar en F voor heel brandbaar staat. Bovendien komen er geen toxische stoffen vrij bij de verbranding.
  • De isolatiewaarde van kurk is zeer goed. Het heeft een Lambda waarde van 0.038 – 0.040 W/mK.
  • Kurk is zeer geluidisolerend. Dit maakt van kurk een isolatiemateriaal dat overal uitstekend toepasbaar is. Zeker langs de gevel aan de straatkant. Zo heeft u van het geluid van buiten helemaal geen last meer.
  • Tenslotte heeft kurk een hoge duurzaamheid. De isolatiewaarde neemt nauwelijks af in de tijd.

 

Nadelen:

In vergelijking met andere isolatiematerialen is kurk behoorlijk aan de dure kant. Er zijn andere ecologische isolatiematerialen die goedkoper zijn. Anderzijds, de vele uitstekende technische eigenschappen maken van kurk toch een goede optie voor jouw isolatie.