Ondergrondse Vochtproblemen

Door elementaire natuurwetten zoals waterdruk, verdamping, temperatuurverschillen is vocht de grootste vijand van een gezond woning.

Vochtige kelders, kruipkelders, water insijpeling via uw keldermuren, water insijpeling via uw keldervloer, zijn daarom niet te minimaliseren gebreken aan uw woning, en vereisen zeker uw aandacht.

En goede analyse van het probleem ligt aan de basis voor een definitieve oplossing voor dit probleem. Door onze jarenlange ervaring in het analyseren van vochtproblemen bent u bij D-Service zeker van de correcte aanpak.

Ook verzekeringsmaatschappijen hebben reeds beroep gedaan op onze expertise.
Is het een binnen of een buiten vochtprobleem?

De oorzaak van vocht of water in de kelder van een woning is omdat deze volledig of gedeeltelijk onder het maaiveld zit. Door de aanhoudende positieve waterdruk, werkt het water in op de constructie. Vaak door kleine wijzigingen in de omgeving*, of door de ouderdom van de woning kan de buitenschil uiteindelijk begeven onder deze invloeden en vindt het water zijn weg naar binnen.

* Het vellen van bomen, nieuwe bouwwerven in de buurt, grote wegeniswerken

De beste manier om vochtproblemen in uw kelder definitief te verhelpen is de waterkeringslaag aan de buitenkant vernieuwen en waterdicht te maken.

Soms is er een afwerking, denk maar aan bestrating, een aangelegde tuin of een terras op het maaiveld aangelegd.

Niet iedereen wil zijn tuin opbreken om de fundering bloot te leggen om de waterkering aan de buitenkant te vernieuwen.

Dus worden de meeste kelder vocht problemen langs de binnenzijde hersteld. Dit kan enkel tot een goed eindresultaat gebracht worden met technische kennis, een goede analyse van het probleem, de juiste producten en geduld.

Dit laatste maakt dat een kelder vochtvrij krijgen tot de moeilijkste vakgebieden in de woningrenovatie behoort.