Bovengrondse Vochtproblemen


Aan de buitenschil

Hierboven enkele schadebeelden van bovengrondse buiten vochtproblemen, waaronder doorslaand vocht, opstijgend vocht en andere vocht gerelateerde problemen.

Veel van de gevolgen van vochtproblemen aan de buitenschil manifesteren zich op termijn ook in de binnenschil en het woonklimaat.

Zo kan de afscherming van een wachtgevel bij een halfopen bebouwing al ernstige vochtproblemen veroorzaken.

In ons Belgisch klimaat komt de regen en de wind overheersend van het zuid-westen, dus zulks georiënteerde gevels hebben meer te lijden onder waterbelasting.

Ook de noord en noord-oost gevel kan vaak ook voor vochtproblemen zorgen, aangezien deze gevels minder snel uitdrogen door het gebrek aan zonlicht en warmte.

Teveel begroeiing op gevels kan ook leiden tot vochtproblemen met schade tot gevolg.

Lekkende afvoerpijpen of overlopende dakgoten is ook een belangrijke oorzaak van vochtschade aan de buitenschil. D-Service biedt hier een oplossing ter voorkoming van dit risico: BUHCA

Maar slecht geventileerde, of opgespoten spouwmuren blijken dikwijls ook een bron te zijn van vochtoverlast zowel aan de buiten- als de binnenschil met schade tot gevolg. Woningen gebouwd tot de jaren 1980 hadden ook nog niet altijd de juiste technieken en materialen.

Vaak zakte geplaatste isolatiematerialen naar onder in de spouw. Het bouwtechnisch principe van de opbouw van de spouw komt hierdoor te vervallen, vochtproblemen zijn dan niet ondenkbaar.

De echte schade komt geleidelijk, maar is onvermijdelijk en exponentieel. Dit wil zeggen dat de schadebeelden snel groter worden eens deze zichtbaar worden.

Een goede analyse van de vochtproblematiek is dus uitermate belangrijk.

D-Service heeft de nodige kennis in huis om bij uw eventuele vochtproblemen de juiste analyse op te maken en u een toepasselijke oplossing te bieden.
Aan de binnenschil

Niet alle vochtproblemen in de binnenschil is op te lossen door het injecteren van uw binnenmuren. Meestal moeten de oorzaken aan de buitenschil gezocht worden, een verbetert of extra (nieuw) regenscherm geeft het beste resultaat.

Een goede analyse is van uiterst belang voor het doelgericht aanpakken van het probleem.

Zo zijn er voor u als bouwheer enkele eenvoudige controles te doen en vragen te stellen. Vaak gaan vochtproblemen samen met bepaalde geuren en ontwikkeling van schimmels. (lees meer..)

Daarnaast is elementaire fysica ook een goede leidraad om eventuele aannemers die bij u langskomen te wegen.

Bij D-Service bv mag u op professionele begeleiding van uw probleem rekenen, wij zoeken altijd naar de oorzaak en proberen met een degelijke analyse u de juiste oplossing voor te stellen. De werkzaamheden worden altijd met de meest courante systemen en de beste zorg uitgevoerd. Wij stellen alles in het werk om uw vochtprobleem tot een probleem van het verleden te brengen.Ventileren

Schimmels en vochtschade, vooral in de binnenschil kan ook nog een andere oorzaak hebben.

Gebrekkige ventilatie.

Dit manifesteert zich meestal in badkamers, keukens of bergingen. Dit zijn veelal afgesloten ruimtes, hierdoor slecht ventileerbaar.

Ventileren is vochtige, verbruikte binnenlucht vervangen met verse buitenlucht.

Dit kan gerealiseerd worden door een raam open te zetten, maar er moet ook een luchtstroom zijn van buiten naar binnen. Dus een raam open zetten en de deuren dicht houden heeft voor ventileren weinig zin. Daarnaast is het, vooral in de winter, niet echt energiezuinig.

D-Service is van oudsher onderlegd in vochtproblematiek en het nut van ventilatie. Laat onze expertise van uw woning terug een gezonde woning maken. Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op.

De gezondheid van u en uw inwonenden zal er baat bij hebben.