Volkern platen

Volkernplaten is een ontwikkeling die ondertussen zijn sporen op de bouwmarkt heeft verdiend. Fundermax® volkernplaten gaan nog een stapje verder. In samenwerking met Bostik® hebben zij een blind montagesysteem op de markt gebracht. Dit systeem zorgt voor nieuwe mogelijkheden die de esthetiek van uw woning net dat tikkeltje meer geeft.Het ultieme regenscherm voor uw woning

Deze platen vervaardigd uit dubbel gehard acrylaat polyurethaan hars zijn de perfecte bescherming voor uw woning en kan extreme weersomstandigheden vlot doorstaan.

Tijdens de productie worden deze platen gelamineerd langs beide zijden. Hierdoor is er minder snijverlies tijdens het plaatsen. Dit is uitermate gunstig voor het milieu, maar ook voor uw portemonnaie.


  • Krasbestendig
  • Onderhoudsarm
  • Bestand tegen solventen
  • Eenvoudig te plaatsen
  • Weersbestendig
  • UV-bestendig
  • Slagvast
  • Verlijmbaar

Ook verlijmbaar!

Fundermax® heeft in samenwerking met Bostik® een lijmsysteem ontwikkeld waarmee de gevelafwerking platen verlijmd kunnen worden.

Dit lijmsysteem heeft welbepaalde garanties, zo behoren renovaties aan torengebouwen tot de mogelijkheden. Het lijmsysteem wordt door Bostik® gegarandeerd aan de normen België NBN-EN-1991-1-4.

Door de verlijming komen de visueel storende schroeven te vervallen, hierdoor wordt een gevelafwerking met volkernplaten van Fundermax® een parel voor het oog.

Combinaties met andere gevelafwerkingen behoort uiteraard tot de mogelijkheden. Laat uw creativiteit de vrije loop en bespreek het met één van onze technisch adviseurs. Zij begeleiden u graag in uw project.Gevelafwerking met of zonder isolatie

De gevelplaten van Fundermax® zijn een uiterst duurzaam regenscherm voor uw woning. Deze platen worden dus op stel- en regelwerk gemonteerd (verlijmd of geschroefd).

Dit stel- en regelwerk kan zonder isolatie rechtstreeks op de bestaande gevel mechanisch gemonteerd worden.

Of verkiest u bijkomende isolatie, dan wordt ook hier het SlimFort® systeem toegepast om de volkernplaten te monteren.De juiste accessoires en correcte systemen bij gevelisolatie