Plaagdierpreventie

Beroven die schattige beestjes u van uw nachtrust?
Wij hebben een doeltreffende en diervriendelijke oplossing!


Er zijn verschillende dieren die via het dak en andere openingen uw woning kunnen binnendringen, vaak met schade en overlast tot gevolg.


D-Service hoort bij de 5 Vlaamse bedrijven die steenmartersnesten mogen ontzetten.

De steenmarter behoort tot de diersoorten waarop een jachtdecreet is uitgevaardigd. Dit betekent dat deze diertjes niet bejaagd, vergiftigd of verplaatst mogen worden. Ook niet de nesten. D-Service heeft een uitzondering op het jachtdecreet van de Vlaamse overheid gekregen, na het slagen in een examen. En wij mogen dus nesten van steenmarters vanonder het dak verplaatsen naar de tuin. Liefst in een doos. Indien de moeder dan de baby’tjes ergens anders herbergt is uw probleem opgelost. In uitzonderlijke gevallen kunnen de nesten naar een dierenopvangcentrum gebracht worden.


D-Service bv heeft voor deze ongemakken een perfecte oplossing, weinig invasief, geheel diervriendelijk en duurzaam.

Een kam vervaardigd uit 100% gerecycleerde aluminium wordt ter hoogte van de dakvoet geplaatst om zo de toegang tot de woning voor deze diertjes te ontzeggen.

Deze kam kan ook in combinatie met dakgootpreventie geplaatst worden. Vindt onderaan enkele recensies en realisaties.Schadebeelden van plaagdierenWoningen vrij van plaagdieren onder het dakD-Service krijgt verlenging van 3 jaar op zijn licentie om steenmarternesten te ontzetten!

De Vlaamse overheid via Natuur en Bos heeft de vergunning “Uitzondering op het jachtdecreet” voor 3 jaar verlengd voor D-Service.

Hierdoor mag D-Service nesten van de steenmarter verplaatsen.

Niet elke firma heeft hiervoor de nodige wettelijke licenties, en de steenmarter is nog steeds een beschermde diersoort.


Schade door de steenmarter?

Is er schade aan de woning? Schade aan uw isolatie, bekabeling, verwijderen van latrines…

De Vlaamse Overheid geeft een schadevergoeding voor geleden schade door niet bejaagbaar wild of beschermde diersoorten.

Hiervoor dient u een dossier in te dienen via het e-loket. Er dient aan bepaalde voorwaarden voldaan te worden. De volledige procedure wordt hier haarfijn uitgelegd. Uiteraard kan u voor andere preventieve maatregelen, bv de wagen, terecht bij Natuur en Bos.

En wat met uw PV-Installatie?

De steenmarter is soms ook verantwoordelijk voor schade aan uw PV-installatie


Enkele realisaties met recensies

Talloze klanten werden voorgoed verlost van de steenmarter, getuige de onderstaande recensies van tevreden klanten.